ЗСУ стримують штурми ворога на Кремінському напрямку / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

На Кремінському напрямку російські війська щодня кидають на штурми велику кількість особового складу й бронетехніки.

"Ми стоїмо на напрямку Терни, де противник атакує силами 20-ї армії. Крайні два тижні ворог намагається прорватись до населеного пункту. Наша задача - стабілізувати фронт на даній ділянці. Ворог атакує навалами, майже не рахуючись із втратами. Десь щонайменше батальйон щодня ворог кидає на штурмові дії, іноді до двох рот. На нашому напрямку можна спостерігати просто цілі кладовища техніки. Було знищено та пошкоджено понад 50 одиниць важкої бронетехніки противника", - розповів підполковник, командир батальйонної тактичної групи 12-ї бригади спецпризначення "Азов" НГУ Юрій Чех в ефірі "Еспресо".

Водночас Збройні сили України намагаються стабілізувати фронт на цій ділянці. Це складно, оскільки загарбники абсолютно не рахуються з втратами і продовжують штурми.

Відео дня

"Ситуація для нас ускладнюється тим, що росіяни мають перевагу в артилерії. Стаціонарна оборона вже не дуже доречна на нашому напрямку. Саме тому, щоб стабілізувати фронт, намагається переходити до штурмових дій по флангах противника", - розповів Чех.

Війна в Україні - останні новини

Як писав NYT, Росія тисне на Кремінну, щоб повернути міста на північному сході, які вона втратила наприкінці 2022 року. Внаслідок вдалого контрнаступу росіяни втратили контроль над понад 500 населеними пунктами на площі 11 000 квадратних кілометрів - вони ведуть боротьбу, щоб спробувати повернути їх.

Російські війська наступають у двох напрямках від міста Кремінна: на північ у бік міста Куп’янськ і на Лиман. Там зосереджено близько 110 000 військових.

Минулої доби на фронті між Силами оборони та окупаційними військами сталось 82 бойових зіткнення.

Вас також можуть зацікавити новини: