Супротивники здатні захопити Авдіївку, попередили аналітики / колаж з фото wikimedia.org та скріншоту

Бої за Авдіївку залишаються в центрі уваги. Російські окупанти можуть узяти під контроль це місто, розташоване в Донецькій області.

Українським військам не вистачає снарядів, і вони не можуть ефективно реагувати на ворожу артилерію, йдеться у звіті аналітичної групи Frontelligence Insight. "У міру того як російські війська продовжують чинити тиск на українські війська в Авдіївці, стає очевидним, що падіння Авдіївки - це питання не "якщо", а "коли", - вважають аналітики. Експерти додали, що українським силам необхідно екстрено надати боєприпаси.

Якщо командири українських воїнів вирішать вийти з Авдіївки, "до того, як росіяни ще більше зімкнуть свої кліщі навколо міста, вони зможуть врятувати сотні життів та зберегти свій авторитет", пише Forbes.

Відео дня

"Тактичний відступ не обов'язково призведе до більш масштабних стратегічних втрат. Маючи правильну зброю і, що не менш важливо, адекватні боєприпаси, українці могли б відступити з Авдіївки, консолідувати свої позиції в декількох милях на захід і при цьому завдати удару по російських лініях постачання через Донецьк", - наголошується у статті.

Свіжа карта бойових дій / скріншот з t.me/DeepStateUA

У центрі уваги Авдіївка - новини, які варто знати

Українські війська утримують Авдіївку вже протягом 10 років з того моменту, як росіяни вдерлися на Донбас. Станом на 2022 рік населення Авдіївки перевищувало 31 тисячу осіб, а наприкінці 2023-го повідомлялося, що там є вже менше, аніж 2 тис. громадян.

Російські загарбники восени минулого року стали активно штурмувати Авдіївку і намагатися взяти її в кільце. При цьому РФ зазнавала величезних втрат. На початку лютого з'явилася інформація, що противник захопив частину міста. Українська сторона стверджувала, що вороги не змогли захопити комплекс "Царське полювання" і вулицю Соборна

За відомостями аналітиків OSINT-спільноти DeepState, опублікованими 8 лютого, загарбники взяли під контроль 18% території Авдіївки. Колишній командир роти батальйону "Айдар" - ветеран Євген Дикий, припустив можливість того, що наші воїни покинуть місто через "снарядний голод"

Вас також можуть зацікавити новини: