Росіяни постійно обстрілюють Авдіївки / фото Telegram / Віталій Барабаш

Екс-командир роти батальйону Айдар Євген Дикий допустив можливість того, що Збройні сили України покинуть Авдіївку через дефіцит снарядів.

"В них (російських окупантів — ред.) ще може бути якесь незначне просування впродовж зими, цілком може бути, що вони таки дотиснуть Авдіївку, на жаль. Якби не снарядний голод, я би взагалі сказав, що і Авдіївка навіть витримає, бо гарнізон тримається блискуче", — наголосив експерт в ефірі Radio NV.

За його словами, Україні вигідно тримати це місто, бо співвідношення втрат в боях за нього 1:12 не на користь окупаційних військ. Дикий додає, що проблема не в тому, що в Авдіївку просто не завезли снаряди - по всьому фронті зараз спостерігається критичний дефіцит боєприпасів.

Відео дня

Оборона Авдіївки

Авдіївка залишається однією з найгарячіших ділянок на фронті. Окупанти намагалися прорвати оборону українських захисників і зачепитися за кілька вулиць, розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. 

Вдень 5 лютого голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш підкреслив, що вуличних боїв там немає.

The New York Times писав, як Україна воює без боєприпасів під Авдіївкою.

Вас також можуть зацікавити новини: