У РФ наразі немає ні сил, ні засобів для наступу на Київ / фото Александр Синица

Російські окупанти наразі не мають сил та засобів, щоб захопити столицю України: наступ на Київ неможливий.

Про це в ефірі каналу "Рада" заявив Член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки, нардеп Федір Веніславський.

За його словами, поки триває в Україні війна, РФ бачитиме своїм головним завданням – знищення української державності. Адже Москва заперечує сам факт існування держави Україна. 

Відео дня

"Досягнути цієї мети, яку вони декларують в широкому медійному просторі, вони можуть, якщо спробують захопити столицю України. Тому Київ є для них пріоритетним завдання та ціллю номер один", – пояснив Веніславський.

Проте, за його словами, що не варто говорити нібито на Київ найближчими днями в короткостроковій або навіть середньостроковій перспективі буде спроба штурму. За даними Головного управління розвідки в Україні, зосереджено орієнтовно 97 батальйонно-тактичних груп окупантів. Всі вони розміщуються на Донбасі, Слобожанщині та Півдні України.

"У районах Чернігівської, Київської, Житомирської областей ворога наразі немає – ні сил, ні засобів, що спробувати атакувати Київ", – запевнив нардеп.

За його словами, інформація у ЗМІ про ймовірний напад на Київ – складова гібридної інформаційної війни Росії, яка зацікавлена у дестабілізації та паніці в Україні.

Раніше голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба заявляв, що у Київській області біля кордону з Білоруссю на цей час все спокійно, проте регіон постійно перебуває під загрозою вторгнення Росії.

Як писав УНІАН, в адміністрації Путіна досі вважають, що вони можуть "довести війну в Україні до перемоги" за кілька місяців і захопити Київ.

Вас також можуть зацікавити новини: