Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою, хоч і напруженою / фото REUTERS

Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою, хоч і трохи напруженою, особливо в інформаційному полі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, зазначивши, що Білорусь не припиняє підтримувати Росію у війні, зокрема, надаючи свою територію, свою підтримку, інфраструктуру та повітряний простір.

За словами Демченка, білоруські підрозділи, як і раніше, перебувають на посиленні кордону з Україною, проте ні кількість, ні характер дій цих підрозділів не змінюються.

Відео дня

Речник ДПСУ також зауважив, що Білорусь та Росія постійно нагнітають ситуацію на цьому напрямку, демонструючи спільні заходи підготовки військових підрозділів, у тому числі маневрами з переміщення техніки, перевіркою боєготовності підрозділів збройних сил Білорусі і продовженням нарощення регіонального угруповання військ РФ.

"Створення такого необхідного наступального угруповання, яке б було готове вже на даний момент здійснити вторгнення на територію України з цього напрямку, не зафіксоване", - додав він.

Загроза наступу РФ з Білорусі - чи готова Україна

Демченко також наголосив, що підрозділи ДПСУ та інші сили оборони України, які перебувають на кордоні з Білоруссю, готові до будь-якого розвитку ситуації.

"Ми також розуміємо, що по той бік кордону можуть намагатися здійснити якісь провокації, аби звинуватити в подальшому Україну", - уточнив він.

Водночас Держприкордонслужба вже наростила оборонні позиції по лінії кордону та на прикордонні, також наразі тривають роботи із інженерно-фортифікаційного укріплення та мінування місцевості на найбільш загрозливих напрямках.

Крім того, посилюється система відеоспостереження та дистанційного контролю за кордоном, зокрема, за допомогою безпілотників.

Загроза наступу РФ з Білорусі - останні новини

Нагадаємо, раніше повідомлялося. що РФ перекинула до Білорусі чергову партію ЗРК "Тор-М2".

А до цього стало відомо, що в Білорусі російські війська перекинули десятки танків ближче до кордону з Україною.