Росія перекинула танки Т-80 до українських кордонів / Міністерство оборони РФ

Російські війська у Білорусі перекинули ще понад 30 танків ближче до українського кордону - з Вітебської в Брестську область.

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" опублікувала маршрут прямування військового ешелону. Відзначається, що ешелон прямував із Заслоново в бік Слуцька і у кінцевому підсумку прибув на залізничну станцію "Полонка".

"Всього в ешелоні був присутній 51 вагон, серед яких 46 - вагони-платформи з технікою: 31 танк Т-72Б3 і Т-80, 13 "Уралів", 1 БТР-80 та 1 гусенична інженерна машина. Також було причеплено 3 вантажних вагони (зі спорядженням і боєприпасами) і 2 пасажирських вагони, в яких перевозилося близько 100 чоловік особового складу", - наголошується в повідомленні.

Відомо, що ешелон прибув о 05:30 21 грудня на залізничну станцію "Полонка", поруч з нею знаходиться полігон "Обуз-Лісновський", де зараз дислокуються російські війська.

Загроза наступу РФ з боку Білорусі: що повідомлялося

Нагадаємо, напередодні з'явилася інформація, що Росія в Білорусі почала перекидати техніку до кордону з Україною.

При цьому Білорусь обмежила в'їзд у прикордонну смугу у трьох районах Гомельської області поблизу кордону з Україною.

На думку військового експерта Олександра Коваленка, щоб нова спроба РФ захопити Київ з боку Білорусі мала шанси на успіх, росіянам необхідно накопичити 825 танків, 2 475 ББМ, по 900 САУ і РСЗВ, 225 ЗРК/ЗРПК і РЕБ.

Вас також можуть зацікавити новини: