З середини і до кінця весни на фронті очікуються вирішальні бої / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

"Великий" наступ Росії в Україні вже триває, але він такої якості, що не всі його навіть бачать.

Таку заяву зробив голова Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю Forbes, зазначивши, що у росіян є "стратегічне завдання" - до 31 березня вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

"Це те, про що вони мріють, їм не вдасться цього зробити", - упевнений він.

За словами Буданова, з середини і до кінця весни на фронті очікуються вирішальні бої, які можуть стати переломним моментом у війні.

Як заявив представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький в коментарі Associated Press, активізація окупаційних військ почалася ще на початку лютого.

"Після виходу з Херсону росіяни зробили перегрупування, яке забрало 2 місяці. Реальні наступальні дії з боку РФ почалися з початку лютого: мінімум 4-5 напрямків, де почалися активні бойові дії. Очікувати можна всього, що завгодно — і ракетних ударів, і інших провокаційних дій, проте українські сили оборони до цього готові", - сказав Скібіцький.

Представник ГУР зауважив, що дуже багато залежатиме від того, які будуть наступні місяці.

За словами Скібіцького, зараз основними цілями Росії є Куп'янськ Харківської області, Лиман, Бахмут, Мар'їнка, Авдіївка та Вугледар Донецької області. Він зазначив, що, попри напружені бої на цих ділянках фронту, успіхи російських військ незначні та свідчать про виснаженість їхніх сил.

Наступ Росії - дані Генштабу ЗСУ

Як писав УНІАН, на даний момент російські війська продовжують наступати на п'яти напрямках - Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань Росії не зафіксували.

"Є велика небезпека подальших російських авіаційних і ракетних ударів по всій території України", - попередили у Генштабі.