Росія не здатна повторити наступ на Київ / фото ua.depositphotos.com

Росія не зможе повторити широкомасштабне вторгнення 24 лютого 2023 року з боку Білорусі та наступ на Київ. У цей день можливі нові ракетні удари, але не наступ, подібний тому, який був у цей день рік тому.

Про це заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. З посиланням на генерал-лейтенанта Сергія Наєва експерт зазначив, що війська РФ в Білорусі не доукомплектовані по техніці і на 70% складаються з мобілізованих росіян. За його словами, війська намагаються доукомплектувати за рахунок техніки, що знімається зі зберігання в Білорусі, але через брак ресурсу ремонтних бригад в більшості своїй вона не придатна до застосування в бойових діях.

"Минулого тижня, я неодноразово чув питання про те, які можуть бути загрози для Києва напередодні і безпосередньо на 24 лютого. Дивно, адже очевидно, що повторити 24.02.22 у окупантів  немає сил і засобів. Так, будуть ракетні удари - більш ніж впевнений. Але наступ...", - зазначив Коваленко.

Відео дня

Крім того, експерт запевнив, що на північному плацдармі створені відмінні лінії оборони, які продовжують поліпшуватися. Також ЗСУ проводять регулярні заходи, з підтримки високого рівня реагування на можливі загрози.

Загроза наступу з Білорусі - останні новини 

Нагадаємо, командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що зараз у РФ немає достатньої кількості сил на території Білорусі для повторного сухопутного наступу на північні регіони України.

До цього Олександр Лукашенко заявив, що готовий вступити у війну на боці Росії, і назвав умову.