Зеленський прокоментував ескалацію в Харківській області / фото president.gov.ua

Російські війська спробували розширити операції проти України у Харківській області. Україна розуміє обсяг сил РФ і бачить її задум, заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 10 травня.

"Наші воїни, наша артилерія, наші дрони дають відповідь окупанту. Я вдячний кожному нашому солдату, кожному сержанту, кожному офіцеру, які саме так захищають наші позиції, як потрібно", - зазначив він.

За словами Зеленського, на Харківський напрямок додадуть сили.

"І по лінії нашого державного кордону, і по всій лінії фронту будемо незмінно знищувати окупанта саме так, щоб зірвати будь-які російські наступальні наміри", - зазначив він.

Наступ РФ під Харковом - звернення Зеленського

Президент додав, що вранці та ввечері йому доповідав Головком, що він постійно на зв'язку і з міністром оборони, і все необхідне для захисту позицій України забезпечується.

"Усе залежить від стійкості наших воїнів, і кожен, хто тримає позиції зараз, зберігає позиції всієї України. Важливо, щоб партнери підтримували наших воїнів і українську стійкість своєчасним постачанням. Дійсно своєчасним. Пакунок, який справді допомагає, - це привезена в Україну зброя, а не тільки оголошення пакунка. Я дякую кожному лідеру, який сприймає ситуацію саме так", - акцентував Зеленський.

Нагадаємо, рано вранці 10 травня російські війська почали новий наступ на півночі Харківської області.

За словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, росіяни спробували прорватися до прикордонних сіл Харківського та Чугуївського районів, але були відбиті.

Вас також можуть зацікавити новини: