Сили оборони контролюють ситуацію на Харківщині / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Атаки ворога вздовж кордону на північ від Харкова - це спроба змусити ЗСУ перемістити частину сил і засобів із Донбасу на Харківський напрямок. Про це в коментарі LIGA.net заявив представник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

"Ворог докладає зусиль, зокрема - в інформаційному просторі, щоб спровокувати паніку і змусити нас відтягнути сили і засоби на Харківський напрямок із Донецької та Луганської області", - заявив він.

За словами спікера, ситуація перебуває під контролем української армії.

Відео дня

Росіяни почали наступ на Харківщині

Як писав УНІАН, сьогодні рано вранці російський агресор розпочав нову наступальну кампанію на півночі Харківщини. За словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, росіяни спробували прорватися в прикордонні села Харківського та Чугуївського району, але були відбиті. "Втрат території не допущено поки що", - підкреслив він.

Водночас із Вовчанська та інших населених пунктів поблизу кордону через посилення обстрілів почали евакуацію цивільних.

Начальник Харківського гарнізону і сил оборони Харкова Сергій Мельник зазначив, що військово-політичне командування все прекрасно бачить і разом із підрозділами Сил оборони готове до будь-яких намірів РФ. Мельник наголосив, що разом із тактичними діями окупанти посилюватимуть інформаційно-психологічні операції, щоб дезінформувати та посіяти паніку серед людей.

Вас також можуть зацікавити новини: