Під час наступу супротивник хоче зайняти рубежі, які зручні для оборони, вважає Олексій Арестович / фото УНІАН

Влада РФ на сході України створила два угруповання окупаційних військ, зараз завдання противника в нашій країні - вийти на рубежі, які зручні для оборони.

Пік боїв можливий у березні, розповів колишній радник Офісу президента України Олексій Арестович російській журналістці Юлії Латиніній. "...вони зараз створили два угруповання - одне стоїть на Лиманському напрямку, одне - на Бахмутському... ці угруповання здатні спробувати довзяти Бахмут і піти на Лиман... нарощування йде поступово...", - сказав експерт.

Співрозмовник додав, що вороги "мацають" слабкі місця української сторони, шукають дірки на фронті. За його словами, сили супротивника, які наступають, - "страшна мішень", і у них мало нової техніки.

"Вони будуть нарощувати зусилля весь лютий, пік у них за задумом, я так розумію за темпами, десь березень. Березень - це місяць, за ідеєю, інтенсивних бойових дій, і десь щоб у квітні почати закріплюватися на рубежах. Завдання їхнє - вийти на рубежі, які зручні для оборони, тому що далі наступати вони навряд чи зможуть...", - сказав екс-радник.

Арестович підкреслив, що "їхнє завдання - взяти найвигідніші рубежі, для того, щоб, коли ми потопаємо в контрнаступ, вони надійно стояли в обороні і говорили: "Хлопці, воно вам не треба, давайте перемовлятися...".

Чи можливий масштабний наступ Росії на Україну - що відомо

Вранці 2 лютого Генштаб ЗСУ повідомив, що супротивник продовжує наступати на Авдіївському, Бахмутському, Лиманському та Новопавлівському напрямках.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України попереджали, що вирішальним часом у війні з РФ буде весна й початок літа, оскільки на цей час заплановано новий великий ворожий наступ.

На початку лютого стало відомо, що російська влада готується до максимальної ескалації війни. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов говорив, що максимальна ескалація можлива в найближчі тижні.

Вас також можуть зацікавити новини: