Світан заспокоїв своїм прогнозом / скрін відео

Останнім часом з'являється все більше інформації, що російські окупаційні війська концентрують сили на Сумському напрямку. Для проникнення на українську територію на цій ділянці ворог може використовувати ДРГ чисельністю по 10-15 осіб.

Льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі та військовий експерт Роман Світан сказав "24 каналу", що росіяни можуть зайти в сіру зону, але їх зупинять.

Як він зазначив, наразі окупанти базуються в місті Суджа. Якщо з'явиться інформація, що їх звідти вивозять, це може свідчити про підготовку до наступальних дій.

Відео дня

"Можливість така є. близько 10 тисяч російських терористів там зараз є, але великої загрози вони не становлять. Для того, щоб планувати масштабні наступальні дії в районі Сум треба щонайменше 100 – 150 тисяч повністю вкомплектованого війська", - заспокоїв Світан.

За його словами, РФ могла зібрати угруповання розміром у 10 тисяч, щоб влаштовувати операції для відтягування резервів Сил оборони на цей напрямок. Це також має завадити новоствореним бригадам ЗСУ посилити Східний напрямок.

Наступ у Сумській області

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов прогнозує, що українські сили зможуть укріпити свої лінії та стабілізувати фронт протягом наступних кількох днів. Втім, він очікує, що Росія розпочне нову атаку північніше Харкова, у Сумській області.

Нещодавно ветеран російсько-української війни, майор Нацгвардії у відставці Олексій Гетьман заявив, що російські окупанти хочуть перетворити на "сіру зону" міста Харків та Суми.

На його думку, найімовірніше ворог буде намагатись створити гуманітарну катастрофу. Чи вдасться їм це, чи ні, залежатиме від фортифікацій, кількості військових ЗСУ, яких зможуть туди направити, щоб тримати оборону, а також від швидкості постачання зброї від наших партнерів.

Вас також можуть зацікавити новини: