Наступ ЗСУ: експерт пояснив, що ускладнює просування українських військ

Росіяни дуже щільно замінували тимчасово окуповані території.

Велика частина тимчасово окупованих територій замінована російськими загарбниками. Це суттєво ускладнює просування Сил оборони України на півдні, зокрема, на Мелітопольському напрямку.

Як зазначив в ефірі телеканалу FREEДОМ аналітик та колишній співробітник СБУ Іван Ступак, росіяни дуже щільно замінували тимчасово окуповані території.

"Україна зараз – одна з найбільш забруднених у мінному плані країн, ми навіть собі не можемо уявити, де ці міни можуть перебувати. Російська Федерація використовує спеціальні пристосування для скидання мін, і куди вони летять – невідомо. Це становить велику проблему для наших військовослужбовців, для швидкого прориву", – пояснив Ступак.

Водночас експерт додав, що в росіян не вистачає людей, щоб повністю закрити лінію фронту.

"На всі траншеї та всі окопи людей у росіян банально не вистачає. Зосередження російських військ – на східному напрямку, а ось південь – це окопи, які РФ не в змозі заповнити за тими нормативами, які підписані у військовому підручнику", – резюмував він.

Війна в Україні: важливі новини

У вечірньому зверненні 21 червня президент України Володимир Зеленський повідомив про важкі бої на фронті. Він додав, що наші захисники знищують окупантів на півдні країни, а також на Донеччині. Глава держави подякував українським воїнам за збиття ударного вертольота Мі-24 окупантів на Запорізькому напрямку.

Водночас у СБУ повідомили, що менше ніж за тиждень військові контррозвідники Служби безпеки знищили 21 одиницю техніки противника. Йдеться про 11 танків, 2 САУ, 2 БМП, 2 МТЛБ і один броньовик та 3 одиниці автомобільної техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: