Буданов зробив низку заяв щодо війни в Україні / фото УНІАН

Росія вичерпала свій потенціал наступальних дій, заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю в рамках програми "Різні люди".

Так, відповідаючи на запитання, чи є в Росії потенціал до серйозних наступальних дій, Буданов сказав:

"Він абсолютно вичерпаний. Вони зараз мають серйозний потенціал для оборони. І оборону вони побудували ешелоновану, правильну, потужну. Але це вже не та російська армія, яка могла проводити серйозні наступальні операції".

Відео дня

Контрнаступ ЗСУ - заява Буданова

Начальник української розвідки також прокоментував ситуацію з контрнаступом ЗСУ, зазначивши, що, говорячи про нього досить тривалий час, вдалося заплутали росіян.

"Заходи введення в оману - це вкрай необхідний захід. Якраз зараз і з часом всі зможуть побачити, куди це все призвело і призведе, які наслідки матиме. Те, що ми дезорієнтували противника, - це факт, це вже відбулося і відбувається. І допоки все закінчиться, я так думаю, вони не зрозуміють, що взагалі відбувалось і відбулось", - сказав Буданов.

Як закінчиться війна - прогноз Буданова

Він впевнений, що війна закінчиться стратегічним програшем Росії:

"Стратегічний програш - це руйнування всієї стратегічної мети, існування цього політичного утворення. Вони хотіли обвеличить себе, щоб з ними всі рахувались... Біполярний світ, можливо, буде, але точно без них. Вони не стануть одним з полюсів ні за рівнем економіки, ні за рівнем воєнної сили, дипломатичної сили", - підкреслив Буданов.

Ядерний шантаж РФ - висновок розвідки

І коментуючи погрози РФ застосувати ядерну зброю, керівник ГУР сказав, що до ядерної війни "ми ніяк не наблизились і не  віддалились".

"Загроза навіяна штучно. В теорії все можливо. Але вірогідність такої теорії - майже нульовий відсоток", - сказав Буданов.

Нагадаємо, Буданов також заявив, що на війні в Україні ПВК "Вагнер" показала свою максимальну ефективність, на відміну від російської армії.

Вас також можуть зацікавити новини: