Україна може отримати Мі-24 / фото Ігоря Двуренкова

Ескадрилья Мі-24, яку Україні може передати Північна Македонія, - це великий плюс для посилення наступальних можливостей ЗСУ.

Таку заяву зробив полковник ЗСУ у запасі, військовий експерт і льотчик-інструктор Роман Світан, зазначивши, що ескадрилья може підтримати наступальні дії кількох механізованих бригад ЗСУ. Іншими словами, її вистачить для того, щоб виконувати на одному напрямку наступальні дії стратегічного рівня, передає 24 канал.

За словами Світана, Мі-24 - дуже хороший ударно-десантний вертоліт, який здатний перевозити до 10 осіб. У Мі-24 хороші кулемети і система прицілу.

Відео дня

Також льотчик зазначив, що один блок Мі-24 несе понад 10 ракет, так званих некерованих реактивних снарядів: "Може засипати цими ракетами і живу силу, і техніку противника. Ця машина швидкісна - близько 250-300 кілометрів на годину".

Північна Македонія готова передати 12 вертольотів Мі-24 - що повідомлялося

Як писав УНІАН, Північна Македонія провела аналіз і вирішила, що готова передати Україні 12 вертольотів Мі-24.

Як повідомила міністр оборони країни Слов'янка Петровська, прийняття такого рішення не вплине на боєготовність Збройних Сил Північної Македонії. Вона додала, що замість цих вертольотів країна придбає вісім нових.