Наступ ЗСУ на півдні: Жданов назвав умову звільнення Херсона (відео)

Українським бійцям потрібно домогтися вогневої переваги на полі бою, зазначив експерт.

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що необхідно Збройним силам України для якнайшвидшого звільнення Херсона від російських загарбників.

Свою думку з цього приводу він висловив на Youtube-каналі.

"Потрібна вогнева перевага над противником. А для того щоб отримати вогневу перевагу, треба перевагу в артилерії, перевагу в авіації і бойові броньовані машини, – заявив експерт. – Накопичення вогневих засобів ураження противника – це головне питання і головна проблема на сьогоднішній день".

За його словами, тоді ЗСУ можна здійснювати контрнаступальну операцію.

"Вона може проводитися різними методами: маневреними групами, масштабним наступом, припустимо, з виявленням слабких місць і ділянками прориву... Тобто варіантів може бути мільйон. Найголовніше – це озброєння. Сьогодні головну роль на полі бою грають танки, гармати і авіація", – зазначив Жданов.

Експерт додав, що питання чисельності угруповання військових на сьогоднішній день не є основним:

"Якщо у нас буде перевага у вогневому відношенні до російських військ, то неважливо – 30 або 50 тисяч росіян там зберуть – артилерія все перемелить, повірте, авіація їй допоможе, а танки відпрасують це все гусеницями".

Контрнаступ ЗСУ на півдні: що відбувається у Херсоні

За даними Генштабу ЗСУ, російські окупанти вивозять з лікарень Херсона все обладнання та медикаменти.

У британській розвідці заявили, що дії РФ у Херсоні свідчать про підготовку відходу з міста.

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов прогнозує, що операція зі звільнення Херсона триватиме до кінця листопада.