БПЛА зроблені з просоченого воском паперу / фото sypaq.com.au

Під час атаки на військовий аеродром у російському Курську Україна використовувала австралійські безпілотники "SYPAQ". Таку думку публікує близький до ВКС РФ телеграм-канал Fighterbomber.

Пропагандистський паблік країни-терористки зазначає, що ці дрони виготовлені повністю з просоченого воском паперу і гумок, що робить їх практично непомітним для радіолокаційних систем (РЛС).

Він пише, що такі БПЛА можуть нести 4-5 кілограм вантажу у варіанті камікадзе. "Сьогодні вночі українці використовували їх купою, упереміш з дронами з бойовою частиною і з порожніми дронами", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Також наголошується, що дані безпілотники можуть оснащуватися електричними двигунами. І, мовляв, якщо БПЛА, що атакували Курськ, були оснащені такими двигунами, це означає, що "запускали їх не з України".

Також тг-канал розповів, що на атакованому курському аеродромі встановлено "стандартний захист". "Глушилки GPS сигналу, частот "Старлінка" і відомих частот управління дронами. Кулемети з трассерами і прицілами нічного бачення і теплоками. Прожектор. Ну і звичайно габіони, мішки з піском і сітки де це можливо", - сказано в повідомленні.

Атака на ееродром Курська - що відомо

Як повідомляв УНІАН, за даними ЗМІ, в ніч на 27 серпня контррозвідка СБУ здійснила спецоперацію по російському аеродрому в Курську, запустивши 16 БПЛА. Там на момент атаки знаходилися засоби ППО і частина авіафлоту Росії.

В СБУ вважають, що майже всі дрони досягли заданої цілі. Російська ППО, імовірно, змогла "зловити" лише три БПЛА.

Що відомо про БПЛА SYPAQ

У травні стало відомо, що Україна отримала сотні безпілотників PPDS австралійської компанії SYPAQ. 

Залежно від моделі дрон може підняти до 3 кг або 5 кг, нести вантаж протягом 1-3 годин в залежності від навантаження на дальність в 40-120 км. Основне завдання безпілотників - доставка боєприпасів, їжі та медикаментів безпосередньо на передову. При цьому їх можна використовувати для багатьох типів завдань, що виходять за рамки його первісної конструкції.

Вас також можуть зацікавити новини: