Плетенчук наголосив, що ситуація складна, але контрольована / скріншот

Російські окупанти намагаються захопити острів Нестрига на Херсонщині і для цього задіяли навіть гідроцикл. Про це сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

"Вчора вони вже гідроцикл застосували. Це щось новеньке. Але це так само не допомогло. Кількість людей в російській формі із "засмагою" синього кольору на березі цього острова все зростає", - зазначив він.

За словами Плетенчука, велика кількість втрат у росіян пов’язана з тим, що вони вимушені штурмові дії проводити з води, а там відкрита місцина, і робити це набагато складніше. При цьому він не виключив, що ворог посилюватиме спроби захоплення острову, збільшуючи залучення техніки. 

Відео дня

Плетенчук наголосив, що ситуація складна, але контрольована.

Відповідаючи на запитання з приводу намірів ворога "зачистити" плацдарм у Кринках від українських бійців, начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня зазначив, що спочатку нехай зберуть трупи своїх загиблих, "якщо зможуть їх відібрати у місцевих собак і лисиць". 

Як повідомляв УНІАН, 29 квітня стало відомо, що ЗСУ взяли під контроль острів Нестрига на Херсонщині.

Тоді начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук пояснив важливість встановлення контролю над островом Нестрига у дельті Дніпра на території Білозерського району Херсонської області.

За його словами, це фактично останній острів перед гирлом річки, на правобережній частині, неподалік населених пунктів Велетенське та Кізомис. Він підкреслив, що для Сил оборони важливо закрити цю територію від можливих диверсантів і ворожих виходів. Саме тому росіян з острова вибито.

Вас також можуть зацікавити новини: