У Повітряних силах ЗСУ розповіли, чим росіяни били по Україні під час нічної атаки

Юрій Ігнат зазначив, що окупанти використовували протирадіолокаційна ракету.

Російські окупанти ввечері 23 березня та вночі 24 березня вдарили по території України ракетами, авіацією і дронами. Цілями загарбників стали Одеська та Сумська області, а також Кривий Ріг.

"Почалося все (атака - УНІАН) з вечора, коли противник атакував Одеську область. Знищено дві ракети Х-59", - повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

При цьому він вказав, що атака росіян продовжилася й з півночі України.

"Близько 10 літаків Су-35, російські новітні винищувачі, атакували Сумську область керованими авіаційними бомбами. Це надзвичайно велика загроза, коли керовані авіаційні бомби, які планують бомби можуть летіти далеко, а літаки не входять в зону ураження нашої ППО, таким чином більше 10 керованих бомб атакували об'єкти в Сумській області. Там втрати уточнюються, вони будуть оголошені військовими адміністраціями", - зазначив військовий.

Крім того, він розповів, що війська окупантів використовували протирадіолокаційну ракету Х-31, а також били іранськими дронами-камікадзе.

"На жаль, є і "Шахеди", які атакували північ країни і також Кривий Ріг. Є попадання в певні об'єкти. Там, попередньо, за інформацією місцевої влади, без жертв", - підсумував Ігнат.

Атака Росії по Україні 24 березня - що відомо

У ніч на 24 березня у ряді українських областей оголосили повітряну тривогу через загрозу атаки дронами з боку Росії.

Журналісти видання "Суспільне" повідомили про можливі вибухи в Сумському районі.

Пізніше голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що окупанти вдарили безпілотниками по місту. В результаті чого є попадання дронів.

За словами голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, всього росіяни запустили шість БПЛА, з них один збили, а п'ять потрапили по місту. В результаті атаки загиблих і постраждалих немає.

Вас також можуть зацікавити новини: