Нічна масована атака: РФ випустила по Україні понад 40 “Шахедів” та крилатих ракет / vpk-news.ru

У ніч проти 18 вересня російські окупанти завдали масованої атаки по Україні зі застосуванням ударних БПЛА "Шахед" та крилатих ракет різного типу

Як повідомили у командуванні Повітряних сил, загалом ворог випустив по містах України 41 повітряну ціль.

"Шахеди" летіли з двох напрямків: (Приморсько-Ахтарськ – РФ та мис Чауда – ТОТ Крим). Усього зафіксовано 24 ударних БпЛА, у напрямку Миколаївської та Одеської областей. 18 ударних дронів знищено протиповітряною обороною по маршруту слідування. Пуски крилатих ракет із стратегічних бомбардувальників Ту-95МС окупанти здійснили з Волгоградської області. Залучено вісім бортів, зафіксовано пуски 17 крилатих ракет типу Х-101/Х-555/Х-55", – йдеться в повідомленні. 

Відео дня

Усі 17 ворожих крилатих ракет було знищено силами та засобами Повітряних Сил у межах Дніпропетровської, Полтавської та Хмельницької областей. 

"Шахеди" ліквідували в небі над Кіровоградщиною, Одещиною та Миколаївщиною, інформують Сили оборони півдня України.

"Силами протиповітряної оборони в нашій зоні відповідальності збито 18 безпілотних літальних апаратів типу "Шахед-136/131": 11 – над Одещиною, 5 – над Миколаївщиною, 2 – над Кіровоградщиною", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ворог атакував південні регіони кількома хвилями ударних дронів. Знов під ударом було Подунав'я: зафіксовано влучання в рекреаційну інфраструктуру Вилківської громади. На місці влучання виникла пожежа, яку оперативно ліквідовано. Інформації про постраждалих поки не надходило.

Крім того, внаслідок бойової роботи уламки збитого БпЛА спричинили займання двоповерхової будівлі, що не експлуатується, в Снігурівській громаді на Миколаївщині. Там також вогонь оперативно ліквідовано, люди не постраждали.

Удар по Україні 18 вересня - це треба знати

Сьогодні вночі російські загарбницькі війська запустили по території України ударні безпілотні літальні апарати та крилаті ракети. Атака по різних регіонах тривала з вечора до самого ранку.

В кількох областях працювали сили протиповітряної оборони. Внаслідок атаки є руйнування. 

Вас також можуть зацікавити новини: