Росіяни запустили по Україні майже 40 безпілотників / фото REUTERS

Сьогодні вночі окупанти завдали чергового удару по Україні, застосувавши ударні безпілотники та ракету.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, ворог застосував 38 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131" та 1 керовану авіаційну ракету Х-59.

"Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 24 ударних БпЛА та 1 ракету Х-59. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також, як додали у Генштабі, за добу ворог завдав 7 ракетних та 70 авіаційних ударів, здійснив 93 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Оновлено 7.50. Згодом у Повітряних силах повідомили, що "Шахеди" ворог запускав з території Курської області та з району Приморсько-Ахтарськ. Водночас ракета Х-59 була запущена із повітряного простору окупованої Херсонщини.

"Шахеди" запускались хвилями і прямували у різних напрямках малими групами. У більшості регіонів було оголошено повітряну тривогу, працювала протиповітряна оборона... До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи", - йдеться у повідомленні.

Нічна атака на Україну

Вночі в україні знову лунала повітряна тривога через атаку українських безпілотників. У Харкові було чути вибухи, міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив про "прильоти" в одному з районів міста. 

Водночас очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що влучання по цивільній інфраструктурі є не лише в обласному центрі, а й в одному з населених пунктів області. 

Вас також можуть зацікавити новини: