У Харкові та області є "прильоти" внаслідок атаки дронами / фото ua.depositphotos.com

Російські окупаційні війська атакують Україну дронами. У Харкові було чути вибухи, повідомляється про "прильоти" в одному з районів міста. 

"Ворог бʼє по Харкову. Є "прильоти" в одному з районів міста по цивільним обʼєктам. Там пожежа, яку локалізують наші рятувальники. Про постраждалих інформація уточнюється", – написав міський голова Харкова Ігор Терехов.

Водночас очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що влучання по цивільній інфраструктурі є не лише в обласному центрі, а й в одному з населених пунктів області.  

Відео дня

"Окупанти завдають ударів дронами-камікадзе. Зафіксовані влучання по цивільній інфраструктурі в Харкові та населеному пункті Харківського району, виникла пожежа. На цю хвилину інформації про постраждалих не надходило. Не ігноруйте сигналів повітряної тривоги – перебувайте в укриттях!" – закликав Синєгубов. 

Зазначимо, що вже кілька годин Україна перебуває під масованою атакою дронами з боку російських окупаційних військ. Ударні БпЛА рухаються в західному напрямку. Станом на 01:22 карта тривог виглядає так: 

скріншот

Війна в Україні: новини, які варто знати

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов повідомив, що Росія накопичує озброєння для ударів по обʼєктах української енергетичної інфраструктури в зимовий період. Він наголосив, що "і держава,  і компанії, які несуть за це відповідальність", роблять все для того, щоб підготуватися до цих атак.

Тим часом у Генштабі повідомляють, що протягом добі на фронті відбулося 38 бойових зіткнень. Росіяни намагалися наступати Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському, Шахтарському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках. Завдяки зусиллям українських військ, ворог успіху не мав.

Вас також можуть зацікавити новини: