У Генштабі розкрили подробиці нічної атаки росіян: як відпрацювала ППО

оновлено

Сили оборони знищили 24 ворожі безпілотники.

Сьогодні вночі окупанти завдали чергового удару по Україні, застосувавши ударні безпілотники та ракету.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, ворог застосував 38 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131" та 1 керовану авіаційну ракету Х-59.

"Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 24 ударних БпЛА та 1 ракету Х-59. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється", - йдеться у повідомленні.

Також, як додали у Генштабі, за добу ворог завдав 7 ракетних та 70 авіаційних ударів, здійснив 93 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Оновлено 7.50. Згодом у Повітряних силах повідомили, що "Шахеди" ворог запускав з території Курської області та з району Приморсько-Ахтарськ. Водночас ракета Х-59 була запущена із повітряного простору окупованої Херсонщини.

"Шахеди" запускались хвилями і прямували у різних напрямках малими групами. У більшості регіонів було оголошено повітряну тривогу, працювала протиповітряна оборона... До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи", - йдеться у повідомленні.

Нічна атака на Україну

Вночі в україні знову лунала повітряна тривога через атаку українських безпілотників. У Харкові було чути вибухи, міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив про "прильоти" в одному з районів міста. 

Водночас очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що влучання по цивільній інфраструктурі є не лише в обласному центрі, а й в одному з населених пунктів області. 

Вас також можуть зацікавити новини: