Стали відомі подробиці ворожого удару по українській території / фото facebook.com/mykola.kalashnyk

Сьогодні вночі було зафіксовано 44 ворожі повітряні цілі, 43 з них знищено.

Про це повідомляють Повітряні сили України у середу вранці, 30 серпня. "Знищено усі 28 крилатих ракет та 15 із 16-ти ударних БПЛА", - сказано в повідомленні.

Зокрема, 28 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55 були випущені з 11 літаків стратегічної авіації Ту-95МС з Каспію та району Енгельса. Також 16 ударних БпЛА типу Shahed-136/131 запущено з південного та північного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Курськ).

Відео дня

"Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищено усі 28 крилатих ракет та 15 ударних БПЛА типу Shahed-136/131 у межах Київської, Черкаської, Одеської та Миколаївської областей",- зазначають в Повітряних силах.

В повідомленні сказано, що по маршруту слідування ракет та дронів у низці областей України працювала протиповітряна оборона. До відбиття повітряного нападу було залучено зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження.

Як повідомляє прес-служба Сил оборони півдня України, вночі ворог здійснив чергову масовану атаку, запустивши спочатку ударні безпілотники типу Shahed-136.

"В нашій зоні відповідальності знищено п’ять дронів: три над Миколаївщиною та два - над Кіровоградщиною", - розповіли у прес-службі.

Пізніше, з використанням стратегічної авіації, з акваторії Чорного моря росіяни атакували Одещину ракетами повітряного базування, імовірно, Х-101/Х-555/Х-55.

"Вісім ракет було знищено силами протиповітряної оборони та Морської охорони над морем. Влучань та руйнувань не допущено", - йдеться у повідомленні.

Ворожий обстріл Києва та інших регіонів України росіянами сьогодні - що повідомлялося

Як писав УНІАН, в ніч з 29 на 30 серпня Росія провела масовану атаку з повітря по Україні. В КМВА повідомили, що ППО знищила 20 ворожих цілей. В Києві загинуло двоє чоловіків, є поранені.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, що внаслідок атаки в Фастівському та Бучанському районах Київщини виникли пожежі, є руйнування житлових будинків.

На Житомирщині уламками збитого безпілотника було частково пошкоджено об'єкт інфраструктури та залізничне полотно. Жертв та постраждалих немає, а інформація про масштаб пошкоджень уточнюється.

Вас також можуть зацікавити новини: