Розкрито деталі удару росіян по Київській області / фото t.me/dsns_telegram

Сьогодні, 30 вересня, російські окупанти атакували Київщину ракетами та іранськими дронами типу "Шахед".

Про це повідомив начальник Головного управління поліції Київської області Андрій Нєбитов, розповідаючи про наслідки нічної атаки російських окупантів. Він зазначив, що в одному із районів області внаслідок падіння уламків ракет пошкоджено приватні будинки, обійшлось без постраждалих.

"Падіння уламків російської ракети виявили і на території місцевого кладовища, де сталось займання, яке вдалося оперативно загасити працівникам ДСНС", - зазначає він.

Відео дня

Нєбитов повідомив, що ще в одному населеному пункті через атаку дронами відбулось пошкодження двоповерхової будівлі, виникла пожежа, яку локалізують рятувальники. При цьому зазначає, що завдяки своєчасному переходу сторожа в укриття вдалося уникнути жертв.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, що внаслідок масованої атаки ворога у ніч на 30 серпня в Фастівському та Бучанському районах Київщини виникли пожежі та руйнування житлових будинків, загоряння трав'яного настилу. Зазначається, що всі пожежі ліквідовано.

На Київщині внаслідок російської атаки поранено троє людей. Як повідомляє Офіс генерального прокурора, за даними слідства, 30 серпня вранці ворог атакував Київщину ракетами та безпілотними літальними апаратами. Під час чергової атаки держави-агресора, за попередніми даними, поранення отримали троє людей.

Також пошкоджено об'єкт інфраструктури, будинки мирних мешканців в різних районах Київщини. Розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Оновлено 17:00. В ефірі телемарафону начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко розповів про стан поранених, які постраждали від уламків ворожих шахедів та ракет, випущених сьогодні ворогом по Київщині.

"На жаль, отримали травми три особи. Одна людина має 17 відсотків опіків тіла, ще у двох незначні травмування, їх стан стабільний і зараз їх життю ніщо не загрожує", - акцентував Кравченко. 

Він зазначив, що правоохоронні органи продовжують огляд всіх пошкоджених будинків і закладів та уточнив кількість пошкоджених будівель.

"Зазнали руйнувань 17 приватних будинків та 4 квартири в багатоквартирних будинках. Також зазнав пошкоджень один шкільний заклад та адміністративна будівля", - поінформував Кравченко.

Начальник Київської ОВА додав, що мешканцям, чиї будинки були пошкоджені, вже надається вся необхідна допомога для якнайшвидшого відновлення їхніх домівок. 

Він ще раз акцентував увагу жителів Київщини на необхідності дотримуватись всіх правил безпеки та прямувати до найближчого укриття одразу, після оголошення повітряної тривоги.

"Всі укриття вночі були відкриті", - підкреслив очільник Київської ОВА.

Війна в Україні з РФ триває - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Росія атакувала вночі Україну. В КМВА зазначили, що силами і засобами протиповітряної оборони було знищено понад 20 ворожих цілей. В Києві загинуло двоє людей, є поранені.

Варто зазначити, що станом на 30 серпня захисникам України вже вдалося знищити 1 419 російських крилатих ракет і 4 395 ворожих безпілотників оперативно-тактичного рівня.

Вас також можуть зацікавити новини: