Росіяни вдарили по Дніпропетровській області з РСЗВ: з'явилися подробиці (фото)

Відомо про чотирьох поранених місцевих жителів.

У ніч проти 6 серпня російські війська обстріляли Дніпропетровську область, поранення отримали чотири людини.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Зазначається, що

російські військові, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили артилерійський обстріл з реактивних систем залпового вогню по житлових кварталах міста Нікополя.

"Внаслідок ворожого обстрілу отримали осколкові поранення четверо місцевих мешканців, одного з чоловіків госпіталізовано до лікарні", - йдеться у повідомленні.

Зазнали значних пошкоджень понад 40 будівель приватного сектору та багатоповерхівки, господарські споруди, будівля дитячого садка та будинок дитячої творчості. Виведено з ладу газовід та пошкоджено лінії електропередач.

Також, за даними прокуратури, під ворожим вогнем опинилося село Мар'янське Криворізького району. Пошкоджено приватні будинки, лінію електропередач.

На місці подій працюють прокурори, слідчі поліції, експерти. Здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Наголошується, що будь-які військові об’єкти на даній території відсутні.

Як повідомляв УНІАН, вранці голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що в результаті нічних ворожих обстрілів Нікополя поранені троє жителів.

Вас також можуть зацікавити новини: