ЗСУ стримують росіян під Бахмутом / фото 59 ОМПБр ім. Якова Гандзюка

У 3-й окремій штурмовій бригаді розповіли про те, яку тактику застосовують російські війська в районі Бахмута Донецької області.

Як зазначив представник бригади Олександр Бородін в ефірі національного телемарафону, росіяни штурмують переважно піхотою, а техніку застосовують з укопаних позицій. За його словами, штурми під Бахмутом щоденні:

"Ми це розуміли. Багато атак, у більшості випадків штурмують піхотою, техніку застосовують з укопаних позицій. Велике насичення авіацією, артилерією, мінометами і безпілотниками".

Відео дня

Також він заявив про велику щільність мінування під Бахмутом, що ускладнює просування бійців: "Просуватися треба обережно. Дистанційне мінування залежить від якості розвідки, у росіян коефіцієнт корисної дії в цьому плані низький".

Крім того, як додав Бородін у росіян на Бахмутському напрямку стало більше FPV-дронів: "Це проблема, але ми також розвиваємо РЕБ (радіоелектронну боротьбу)".

Війна в Україні - ситуація під Бахмутом

Раніше командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко заявив, що російські війська змінюють свою тактику ведення бойових дій на Бахмутському напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: