У Росії Кім Чен Ина показали нібито нову крилату ракету Х-БД / скріншот

Швидше за все, розрекламована росіянами як нова крилата ракета Х-БД зараз існує тільки у формі прототипу, і очікувати її масового застосування по Україні не варто, вважає військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Серійний екземпляр був продемонстрований Кім Чен Ину або "фанерний макет"? У цілому, з урахуванням вузькоспеціалізованого застосування на обмеженому носії і дуже дивного розвитку проекту, я не виключаю, що, швидше, друге, ніж перше, побачив північнокорейський м'ясник", - зазначив експерт.

За його інформацією, на сьогоднішній день у РФ всього 14 боєздатних Ту-160, і ще два Ту-160М так досі не доведені до розуму.

Відео дня

Крилата ракета Х-БД - що про неї відомо

Як зазначив Коваленко, вперше про ракету Х-БД заговорили у 2017 році:

"Це ракета - подальший розвиток крилатих ракет авіаційного базування Х-101/555 із застосуванням на унікальному для російської авіації носії Ту-160М2... Ракета Х-БД має довжину близько 11 метрів, а діаметр корпусу близько 0,8 м.вона дійсно може мати дальність польоту до 6,5 тисяч км".

При цьому експерт акцентував увагу на тому, що на цей час невідомо, чи пройшла ракета випробування: "Чому з 2017 про неї "у залізі" не повідомлялося в той час, як куди більш секретні піарилися нон-стоп?".

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що в Росії заявили, що поставили на озброєння крилаті ракети Х-БД з дальністю польоту понад 6500 кілометрів для бомбардувальників Ту-160.

Вас також можуть зацікавити новини: