Українські військові збили два ворожі вертольоти та знищили склад боєприпасів противника / фото Міноборони РФ

Сили протиповітряної оборони (ППО) України 19 грудня збили два російські вертольоти. Інформація по їх типу поки уточнюється.

Як повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України, українська авіація за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки та п'ять ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів загарбників.

"Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за поточну добу вразили склад боєприпасів, два пункти управління та два райони зосередження живої сили противника", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що за поточну добу Росія завдала один ракетний удар, а також здійснила близько десяти обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Крім того, РФ застосувала 28 іранських ударних БПЛА Shahed-136, 23 з яких збили Сили оборони України.

Втрати Росії в Україні

Загальні втрати Росії в Україні складає 98 800 особового складу, повідомив Генштаб ЗСУ. За добу втрати РФ зросли ще на 520 загарбників.

Крім того, українські бійці за добу знищили один танк, шість ворожих бойових броньованих машин, п'ять артилерійських систем, один ворожий засіб протиповітряної оборони, вісім безпілотників оперативно-тактичного рівня, а також 13 одиниць автомобільної техніки та автоцистерн.