Українські війська відбили 10 міст на Донбасі, зокрема, Бахмут / фото facebook.com/MinistryofDefence.UA

За добу українські воїни відбили ворожі атаки в районі 10 населених пунктів на Донбасі.

Зокрема, відбито чергову зухвалу атаку ворога на Бахмут, повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні. 

"За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки загарбників у районах населених пунктів Новоселівське Луганської області та Терни, Серебрянське лісництво, Верхньокам’янське, Білогорівка, Красна Гора, Бахмут, Первомайське, Мар'їнка і Побєда на Донеччині", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Крім цього, авіація Сил оборони протягом доби завдала 14 ударів по районах зосередження окупантів та 3 - по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

У Генштабі також повідомили, що підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 2 райони зосередження загарбників.

Ситуація в Донецькій області - бої за Бахмут

Ворог веде наступальні дії на Авдіївському та Лиманському напрямках та продовжує спроби наступу на Бахмутському напрямку. Як зазначають в Генштабі, тут окупанти нарощують інтенсивність застосування авіації. Українські військові ціною надзусиль стримують ворожий наступ на "українську фортецю". 

Аналітики Американського Інституту вивчення війни (ISW) наголошують, що сам по собі Бахмут і не має ані оперативного, ані стратегічного значення. Утім його оборона є стратегічно обґрунтованою операцією, бо ж Україна заплатила б значну ціну, якби російським військам вдалося легко взяти місто.

Напередодні німецька розвідка також констатувала, що успіх окупантів на цьому напрямку може обернутися справжньою катастрофою для України. 

Вас також можуть зацікавити новини: