Наступ Росії на Харків не варто очікувати, вважає експерт / фото REUTERS

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що на сьогодні очікувати наступ окупантів на Харків не варто.

Про це він сказав під час інформаційного телемарафону.

"Очікувати наступ на Харків на сьогодні не варто. Все на що спромоглись російські сили - вони підзбирали резерву і спромоглись тільки відсунути нас від державного кордону. Далі наступ російських військ було зупинено і на сьогодні там йдуть позиційні бої. І ми всі оборонні рубежі тримаємо", - зазначив експерт.

Відео дня

Проте, за його словами, тепер російська артилерія може діставати до околиць Харкова, але подальшого просування навряд чи слід очікувати, тому що більше резервів у РФ немає.

"Харківський напрямок - це відволікаючий маневр. Вони хочуть змусити нас відтягнути частину сил нашої армії на Харківський напрямок з Луганського", - вважає Жданов.

Нагадаємо, війська Росії вдерлися на українську територію рано вранці 24 лютого й розпочали повномасштабну війну. Окупанти спершу скидали бомби на військові об'єкти, а потім почали бомбити й цивільні, зокрема, у Харкові та області, були жертви та постраждалі.

На початку червня очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім говорив, що наступ РФ загрожує Миколаєву та Запоріжжю.

Вас також можуть зацікавити новини: