Що зараз відбувається у Харкові? / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Харків і область героїчно протистоять російському вторгненню. Місто і область не раз атакували окупанти.

УНІАН веде онлайн-трансляцію подій у Харкові та області в середу, 4 травня, на тлі повномасштабного вторгнення РФ:

21:08 В Харьковской области уничтожили современный российский танк Т-90М "Прорыв" Вооруженные Силы Украины отразили атаку рашистов в Харьковской области. Оккупанты пытались зайти в недавно освобожденный населенный пункт. Украинские военные перехватили россиян на дороге и обезвредили колонну бронетехники орков. В ходе боя украинские силы уничтожили современный российский танк Т-90М "Прорыв". Это первый подтвержденный случай уничтожения российской версии танка в мире. Также в ходе боя была обезврежена боевая машина пехоты и бронетранспортер МТ-ЛБ.

Відео дня
Війна в Україні: що відбувається у Харкові та області сьогодні, 4 травня

21:03 Як виглядало визволення Російської Лозової. У ході спецоперації підрозділом KRAKEN було звільнено стратегічно важливий населений пункт під Харковом. Ворог зазнав втрат у кількості 100 одиниць живої сили та 20 одиниць техніки.

20:53 У Харкові на 8-9 травня можуть посилити комендантську годину, - повідомив мер міста Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону. За його словами, це пов'язано із припиненням можливих провокацій.

Крім цього, Терехов заявив, що інтенсивність обстрілів Харкова зменшилася. Ті, хто виїхали, поступово починають повертатися.

На даний момент у Харкові проживає понад мільйон людей.

20:33 Мер Харкова Ігор Терехов в ефірі телемарафону прокоментував ситуацію у місті на вечір 4 травня.

 Головне:

▪️ у Харкові знизилася інтенсивність обстрілів. На момент ефіру здійснено один обстріл, згоріло 5 авто. Тим не менш, Терехов рекомендує харків'янам залишатися в укриттях, оскільки надвечір ситуація може змінитися;

▪️ будь-які провокації до 8-9 травня будуть припинятися. Обговорюється питання посиленої комендантської години;

▪️ станом на зараз у Харкові перебуває близько 1 млн осіб. З учорашнього дня багато хто повертається і в місті навіть запрацювали світлофори.

19:57 Шановні харків'яни, коротко доповім про ситуацію в області:

19:03 Сьогодні вранці внаслідок обстрілу Київського району Харкова згоріли житловий будинок, гаражі, господарські будівлі, 5 легкових автомобілів та 10 автобусів. Жертв та постраждалих немає.

Війна в Україні: що відбувається у Харкові та області сьогодні, 4 травня

17:39 Нацполіція запобігла підриву об'єкту інфраструктури в Харкові.

17:26 Трамваїв у Харкові більше немає. Із запуском метро будуть складнощі. Харківська міськрада опублікувала фото того, що залишилося від трамвайних депо в місті і повідомило, що "стараннями немитих мисливців за унітазами та ношеною жіночою білизною трамваїв у Харкові більше немає". Знищено підстанції, які забезпечували їхню роботу. Зруйновано депо. Також зазначається, що після війни на підготовку до запуску метрополітену піде півтора-два місяці. Через атак рашистів будуть складності із Салтовською гілкою - вона поїде набагато пізніше за решту двох.

Війна в Україні: що відбувається у Харкові та області сьогодні, 4 травня

16:55 Через постійні ворожі обстріли їхати до Старого Салтова небезпечно. Як зазначив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, централізована евакуація поки що не проводиться. "Ми не посилаємо туди організовані евакуаційні автобуси. Так, планували, але та військова обстановка, яку наразі маємо, не дозволяє нам це зробити", - повідомив керівник області у коментарі "Суспільному". Олег Синєгубов пояснив, що біля Старого Салтова і населених пунктів поруч тривають бої. "Якщо можна буде проїхати - ми обов’язково про це повідомимо. Потрібно чекати офіційних повідомлень від ОВА, від органів місцевого самоврядування чи військових"

16:50 У Харкові з'явилося таке графіті на честь героїв, що захищають Маріуполь вже 70 днів.

Війна в Україні: що відбувається у Харкові та області сьогодні, 4 травня

16:45 Під Харковом продовжується жорстка прожарка русні.

Війна в Україні: що відбувається у Харкові та області сьогодні, 4 травня

15:03 Ігор Терехов розповів про дефіцит палива у Харкові.

13:31 За минулу добу окупаційні війська завдали по Харкову 2 удари із РСЗВ та артилерії. По області окупанти обстрілювали Руську Лозову, Дергачі, Золочів, Богодухів, Чугуїв, Барвінкове. За минулу добу - 8 поранених та 1 загиблий у Донецькій громаді.

11:40 Наслідки вчорашнього прильоту до парку Горького.

Війна в Україні: що відбувається у Харкові та області сьогодні, 4 травня

10:39 Евакуація з Харкова: як виїхати з міста 4 травня.

10:24 ВСУ красиво знищили російську колону десь у Харківській області", — повідомив голова ВП Андрій Єрмак.

09:53 93-а окрема механізована бригада "Холодний Яр" оприлюднила відео знищення російської БМП на Харківщині.

09:36 Оперативна інформація станом на 06.00 04.05.2022 щодо російського вторгнення:

На Слобожанському напрямку ворог обстрілював місто Харків та населений пункт Протопопівка з артилерії та мінометів. Провів повітряну розвідку в районі населених пунктів Кутузівка та Олександрівка Барвінковського району Харківської області. Противник намагався вести наступальні дії у напрямку населеного пункту Довгеньке, успіху не мав.

09:18 Вранці російські війська з мінометів обстріляли Авдіївський коксохімічний завод. Інформації про постраждалих немає. Також внаслідок нічного обстрілу пошкодило житловий будинок та школу.

06:00 У Харкові та області оголошено повітряну тривогу.

05:50 Ніч пройшла в Харкові відносно спокійно. У місті та області один раз оголошувалася повітряна тривога, яка тривала близько 15 хвилин. Інформація про обстріли чи вибухи, на щастя, не надходила.

Раніше на Харківщині воїни Сил Спеціальних Операцій виявили скупчення ворожих важко- і легкоброньованих машин. У взаємодії з артилерією їх вдалося знищити.

Вас також можуть зацікавити новини: