"Кіборг" пояснив, чому Путін не наказує окупантам покинути Херсон

Ворог України досить ресурсний, зазначив народний обранець.

Президент РФ Володимир Путін не наказує російським окупантам покинути тимчасово окупований Херсон, щоб не втратити авторитет.

Росія втрачає своїх людей лише через політичні амбіції власного лідера, розповів Роман Костенко - нардеп, захисник Донецького аеропорту ("кіборг"), який і зараз боронить Україну, в інтерв'ю головреду видання "Гордон" Олесі Бацман.

За його словами, супротивник досить ресурсний, і він покине Херсон лише тоді, коли українські воїни створять для нього такі умови.

"Путін не дає команди відійти їм (загарбникам - Ред.) із Херсона, для нього це втрата авторитету, тому він жертвує своїми солдатами для того, щоб утримати правобережний плацдарм. Тому що з військової точки зору він для росіян досить невигідний", - стверджує "кіборг".

Яка ситуація в Херсонській області під час війни з РФ - найважливіші новини

Армія України наприкінці серпня пішла у контрнаступ на низці напрямків. За відомостями Офіса президента, станом на початок жовтня на півдні нашої держави від загарбників звільнили 2 400 квадратних кілометрів.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що окупанти можуть відступити з Херсонської області, але для прикриття свого відступу здатні атакувати Каховську гідроелектростанцію й спровокувати повінь. 

Супротивник стверджував, що українська сторона готує "атаки" проти цивільних і навіть проводив масову "евакуацію", під час якої вивозили не лише людей, а навіть пам'ятники. За даними Головного управління розвідки Міноборони України, ворог може здійснити провокаційні обстріли регіону.

Президент України Володимир Зеленський говорив, що супротивник влаштував інформаційну операцію нібито про "втечу" з Херсона, однак його найпідготовленіші солдати залишаються на місцях.

Керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк сказала, що для того, щоб втримати Херсон, окупанти створюють нові рубежі оборони.

Полковник ЗСУ в запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан вважає, що найоптимальніший варіант звільнення Херсона - вихід на місто Берислав і на Каховську гідроелектростанцію, а потім вже рухатися у бік цього обласного центру.

Вас також можуть зацікавити новини: