Супротивники ведуть підготовку до того, щоб тримати Херсон під контролем / фото t.me/zedigital

Російські загарбники готуються тримати тимчасово окупований Херсон - створюють нові оборонні рубежі.

Супротивники у Херсонській області намагаються створити першу лінію оборони, а також займаються підготовкою оборонних рубежів на лівому березі Дніпра, розповіла керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, ймовірно, ворог отримав наказ триматися до останнього. Гуменюк пожартувала з цього приводу - сказала, що захисники України не знають, де знайти цього останнього посіпаку супротивника.

Відео дня

"Попри те, що ми продовжуємо вогневий контроль та ураження позицій, їх багато. Вони вибудовують нові рубежі оборони, зокрема, готуються тримати Херсон. Така невдача буде критичним, переломним моментом для імперії…", - зазначила Гуменюк.

Яка ситуація у Херсонській області під час війни з РФ - найважливіші новини

У рамках контрнаступальних дій Збройні сили України в Херсонській області станом на 21 жовтня вже звільнили від ворогів 88 населених пунктів.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) попереджали, що загарбники здатні завдати удар по Каховській гідроелектростанції, звинуватити в цьому наших воїнів, а після цього використати повінь, що виникла, для прикриття відступу з території Херсонської області.

Наталія Гуменюк повідомляла, що в Херсоні супротивники активно готувалися до вуличних боїв.

Пізніше міністр оборони Олексій Резніков говорив, що ворогам небезпечно для життя залишатися у місті й вести бої на вулицях з нашими воїнами, оскільки шляхів відступу не буде - у Херсоні всі мости через Дніпро під контролем українських захисників.

Вас також можуть зацікавити новини: