Окупанти вдарили по Бериславу / фото Офіс генпрокурора

Як повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації, окупанти вдарили з авіації по населеному пункту Берислав. Через цю атаку на мирне населення, зруйновано приватні будинки, загинула жінка. Наразі її особа встановлюється. 

За даними посадовця, поранення отримав поліцейський, 1990 року народження. Також травми різного ступеню отримали 48-річний чоловік та 60-річна жінка. 

"Усі постраждалі доставлені до лікарні. Медики надають їм необхідну допомогу", - додав Прокудін. 

За його словами, ще один авіаудар окупанти завдали по селу Львове, внаслідок чого там загинув  67-річний чоловік.

Крім того, Прокудін розповів, що за минулу добу противник здійснив 83 обстріли, випустивши 332 снаряди з мінометів, артилерії, "Градів", танків, БПЛА та авіації. Зокрема, по місту Херсон ворог випустив 28 снарядів. 

фото Офіс генпрокурора

"Російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області, банківську установу в Бериславському районі. Вчора через російську агресію ода людина загинула, ще три3 - дістали поранення", - наголосив очільник ОВА.

Крім того, близько 13.00 начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрачко повідомив про новий обстріл Херсона.

фото Офіс генпрокурора

"Щойно противник здійснив артилерійські обстріли Корабельного району Херсона. Внаслідок завданих ворожих ударів пошкоджено приватні будинки херсонців. Вже відомо про щонайменше шістьох постраждалих", - написав він у Telegram.

Через деякий час Мрако оновив інформацію про постраждалих у Херсоні від удару росіян, повідомивши про чотирьох поранених цивільних осіб. "Внаслідок обстрілу Херсона російськими військами на одній з адрес постраждала одна людина, на іншій - одразу троє", - зазначив він.

Крім того, як додав очільник ОВА Прокудін, через удар ворога по середмістю Херсону у житлових будинках вибиті вікна, повалені дахи, від стін відвалилися пласти шпаклівки. На дорозі валяються гілки дерев, асфальт усіяний склом та уламками. 

"Четверо травмованих... Люди, які просто йшли до магазину, зараз - у лікарні. Це чоловіки 80 і 50 років. Медики оцінюють їхній стан як середньої важкості. Ще двоє чоловіків віком 54 роки і 81 рік, отримали легкі травми", - розповів посадовець.

Він також оприлюднив відповідне відео, на якому зафіксовано наслідки ударів, а місцеві жителі розповідають, як почули характерний звук перед влучання у домівки, а потім страшні вибухи.

Ситуація в Херсонській області

Сили оборони півдня України наголосили, що ворог тероризує місцеве населення правобережжя Херсонщини скиданням осколкових боєприпасів з дронів та підвищує там активність тактичної авіації. За минулу добу по населених пунктах Херсонського та Бериславського районів було завдано ударів із застосуванням 26 керованих авіабомб. Зруйновано шість та суттєво пошкоджено понад чотири десятки  приватних будинків, адміністративні будівлі соціальної інфраструктури, господарчі споруди. 

Вас також можуть зацікавити новини: