Що сьогодні відбувається в Києві? / фото УНІАН, Олександр Синиця

У Києві та області зберігається загроза ракетних ударів РФ, про що неодноразово попереджає влада.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається сьогодні, 9 травня 2022 року, у Києві та області:

21:07 Радіоактивна колба з ртуттю, що залишилася в Бучі в одному з будинків, - це фейк. Радіації у Бучі таки не виявилося.

Відео дня
Головні новини Києва за 9 травня: хроніка війни у місті та області

21:00 Майже всі гаубиці калібру 155 мм типу М777, які адміністрація президента США ухвалила надати Збройним силам Україні, вже перевезені на територію України.

Головні новини Києва за 9 травня: хроніка війни у місті та області

20:25 На Київщині дистанційно працюють 100% шкіл. Освітній процес організовано у всіх 69 територіальних громад області. Всього дистанційно навчається понад 240 тис учнів шкіл. Серед них 2,6 тис учнів, які переїхали з інших областей, де ведуться активні бойові дії. Навчальний рік в школах цьогоріч закінчиться в різні терміни (залежно від дати відновлення освітнього процесу). У переважній більшості громад освітній процес завершиться до 1 червня.

19:12 США поставили Україні більшу частину обіцяних гаубиць, повідомляє CNN з посиланням на представника Міноборони. За словами представника міністерства оборони, США поставили Україні "понад 85" з 90 гаубиць, а також понад 110 000 із 184 000 боєприпасів до них.

18:12 Відновлено рух дорогою М-03 Київ – Харків – Довжанський, – Мінінфраструктури. Біля села Борщів Київської області, де під час бойових дій було підірвано міст, збудували тимчасову об'їзну дорогу.

17:50 Світові зірки підтримують Україну.

Головні новини Києва за 9 травня: хроніка війни у місті та області

16:55 На Київщині вже відновили роботу 247 приміських та міжміських автобусних маршрутів загального користування. На них задіяно близько 350 транспортних засобів.

16:36 На Київщині знайдено тіла ще трьох мирних жителів, яких росіяни вбили пострілами в голову.

15:19 У Києві в Михайлівському соборі попрощались з журналістом, військовим кореспондентом Олександром Маховим, який загинув 4 травня. Він воював у складі ЗСУ в районі Ізюма. Поховання відбудеться на Берковецькому кладовищі.

13:52 До Києва приїхав генеральний директор ВООЗ. ▪️Гебреєсус відвідав заклади охорони здоров'я Київської області та зустрівся з українськими медичними працівниками.

12:50 9 травня під час робочого візиту в Україну Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович Бурич побувала на Київщині та відвідала Бородянку та Ірпінь. Європейську делегацію зустрічали голова Київської військової адміністрації Олександр Павлюк та куратор гуманітарного напрямку КОВА Олексій Кулеба.

Головні новини Києва за 9 травня: хроніка війни у місті та області

12:43 9 травня у київському парку Вічної Слави — українські прапори та люди з квітами.

Головні новини Києва за 9 травня: хроніка війни у місті та області

12:41 Повідомлення між Києвом та Полтавою по дорозі М-03 відновлено. У Київській області поблизу села Борщів збудували тимчасову об'їзну дорогу поряд із зруйнованим мостом.

11:45 Сам дає вказівки обстрілювати Київ, а потім квіточки кладе.

Головні новини Києва за 9 травня: хроніка війни у місті та області

11:33 Служби "Київоблгазу" в посиленому режимі продовжують роботи з відновлення послуги з розподілу природного газу. Наразі відновлено газопостачання у 119 населених пунктах: 117 - повністю; 2 - частково. У м. Ірпінь газопостачання відновлено на 66%. У с. Мощун Гостомельської громади роботи продовжуються. ️Без газопостачання залишається лише с. Почепин Бучанського району. Там тривають роботи з розмінування.

10:15 Оновлена інформація щодо результатів розмінування на Київщині. Минулої доби рятувальники обстежили: Бучанський район: м.Ірпінь, с. Мирча; Броварський район: с. Залісся; Вишгородський район: м.Чорнобиль, с. Лісове, с. Нові Петрівці, с. Соснівка. ️8 травня у ході робіт спеціалісти знешкодили 126 вибухонебезпечних предмети. А всього за весь час - 29 711.

9:34 У Київській області оголосили І рівень небезпеки через заморозки на ґрунті. За даними Укргідрометцентру, їх слід очікувати вночі 10 та 11 травня.

Головні новини Києва за 9 травня: хроніка війни у місті та області

9:22 Ресторатор із Києва організувала харчування тисячі людей, бо так робила її бабуся за часів Другої світової ▪️ Вона повторює долю своєї бабусі – ресторатор-волонтер Вікторія Пархоменко залишається у Києві з першого дня війни і щодня годує півтори тисячі бійців ЗСУ та тероборони, а ще старих киян.

9:07 Підозрювані у звірствах у Бучі російські солдати потрапили під нові санкції США - The Washington Post. Адміністрація Байдена оголосила про нові санкції проти Москви та її союзників, включаючи візові обмеження щодо приблизно 2600 російських та білоруських солдатів та військових чиновників, а також санкції щодо трьох російських держтелеканалів. Заборона на видачу віз, яка поширюється на 2 596 російських та 13 білоруських військових, включає співробітників, підозрюваних в участі у масовій розправі над мирними жителями у Бучі під Києвом, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

4:10 Монумент "Батьківщина-мати" у Києві підсвітили кольорами українського прапора. Акція пройшла в рамках Дня пам'яті та примирення та напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Головні новини Києва за 9 травня: хроніка війни у місті та області

1:29 радник голови Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що російські війська можуть повторити спробу наступу на Київ, Чернігів, Суми, Харків.

Нагадаємо, Росія вранці 24 лютого почала повномасштабне вторгнення в Україну. Спочатку ворог скидав бомби на військові об'єкти, а потім атакував і мирні міста, в тому числі - Київ, Харків, Маріуполь і Чернігів.

Вас також можуть зацікавити новини: