Для росіян Куп'янськ важливий з точки зору логістики, зазначив Денис Попович / колаж УНІАН зі скріншотів

Російські окупанти вже тривалий час намагаються наступати на Куп'янському напрямку, в Куп'янському районі Харківської області йдуть кровопролитні бої довкола села Синьківка.

Супротивники намагаються наступати, докладають багато зусиль для того, щоб просунутися у бік Куп'янська, оскільки це місто для них дуже важливе з точки зору логістики, розповів військовий аналітик Денис Попович в ефірі "Київ24".

"Він його готує (наступ, - Ред.), і він намагається наступати з літа на Куп'янському напрямку. Фактично, якщо ми взагалі згадаємо історію усієї цієї ситуації довкола Куп'янська, то ще фактично рік тому - у березні вони намагалися там наступати в рамках їхнього наступу під Бахмутом. Потім ще у них були спроби влітку і, починаючи з осені, вже майже три місяці вони там наступають, і арена бойових дій довкола Синьківки - там жахливі бойові дії йдуть, кровопролитні", - сказав експерт.

Відео дня

Попович підкреслив, що на Куп'янському напрямку ворог "наступає і кидає всі зусилля для того, щоб просунутися у бік Куп'янська. "…їм (окупантам, - Ред.) це місто потрібне для того, щоб далі спробувати розвинути наступ до адміністративних кордонів Донецької області. Тобто це із точки зору логістики їм Куп'янськ дуже важливий", - додав аналітик.

Важливі новини України - сьогодні це варто знати про війну

На початку січня колишній заступник керівника Генштабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко говорив, що ворог активізувався на Куп'янському напрямку. За його словами, росіяни перегруповуються. На думку офіцера, зараз немає загрози для Харкова. Романенко вважає, що дії супротивників у першу чергу, дії ворога поки стосуються боротьби за Куп'янськ.

Раніше військово-політичний оглядач Олександр Коваленко сказав, чи можливий повторний наступ на Київ з Білорусі. На його думку, для цього у РФ немає достатньої кількості сил.

Вас також можуть зацікавити новини: