Ігор Романенко оцінив загрозу наступу супротивника на Харків / колаж УНІАН зі скріншотів

Російські окупанти активізувалися на Куп'янському напрямку, в першу чергу, дії ворога поки стосуються боротьби за місто Куп'янськ Харківської області.

Зараз "питання щодо Харкова не стоїть", розповів екс-заступник керівника Генштабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко в ефірі каналу "FreeДом". За його словами, нині підіймають питання щодо угруповання військ ворога, яке знаходиться в російському місті Білгород і загрожує системі оборони Харківської області.

"Однак, на мій погляд, не треба так однозначно говорити, що все це націлене на Харків. За кількістю військ і сил, які є у противника там, це 12 тисяч, плюс-мінус. Таким угрупуванням виконувати завдання щодо Харкова навряд чи вдасться. Можна робити все що завгодно, але досягати серйозних результатів - навряд чи", - вважає експерт.

Відео дня

Офіцер підкреслив, що на Куп'янському напрямку безумовно є активізація окупантів - там вони перегруповують сили. "Але це, в першу чергу, поки стосується боротьби за Куп'янськ як хаб, який, звичайно, росіяни хотіли б захопити. Але багато таких загарбницьких планів ворога завдяки діям українських Сил оборони вже не раз були зруйновані. І на поточний момент питання щодо Харкова не стоїть", - додав Романенко.

Чи можливий новий наступ Росії на великі українські міста - сьогодні це варто прочитати

У західних ЗМІ з'явилася інформація, що росіяни можуть відновити наступ на Харків. Пізніше військово-політичний оглядач Олександр Коваленко сказав, що загроза вторгнення ворога в Харківську область буде завжди.

Крім того, очільник Чернігівської військової адміністрації В'ячеслав Чаус заявив, що Росія швидко може зібрати на кордоні достатньо сил, щоб повторно наступати на Чернігівщину. Варто зазначити, що, на думку Коваленка, у РФ немає достатньо сил, щоб знову наступати на Чернігів та Київ.

Вас також можуть зацікавити новини: