Ситуація на Авдіївському напрямку загострилася: у ЗСУ розповіли, як це "вилізло боком" росіянам

Загарбники, окрім піхоти, застосовують значну кількість бронетехніки, зазначив спікер Таврійського угруповання військ ЗСУ.

Російські окупанти посилили тиск на Авдіївському напрямку, через це різко зросли їхні втрати у цій зоні.

Про це сказав речник Таврійського угруповання військ Збройних сил України полковник Олександр Штупун в ефірі телемарафону, коментуючи оперативну ситуацію в зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія". Він зазначив, що на Таврійському напрямку збільшилася кількість атак - за минулу добу загалом було 58, і десь 80% від цієї цифри припадає на Авдіївський напрямок.

"Вчора ворог активізувався на Авдіївському напрямку. Окрім піхоти застосовує значну кількість бронетехніки. Так, українські захисники відбили минулої доби 35 атак загарбників в районах Степового, Авдіївки, Сєверного, Первомайського, а також південніше Тоненького і східніше Новокалинового. Втрати ворога відповідно різко збільшились… Активізація не проходить просто так. Втрати ворога склали 642 особи (за минулу добу, - УНІАН), а це майже відсотків на 30 більше ніж в попередні дні", - зазначив Штупун.

За його словами, на Авдіївському напрямку ворог залучив піхоту і кидає у штурми підрозділи, сформовані із засуджених за кримінальні злочини осіб. Він додав, що за даними розвідки, також деякі штурмові підрозділи перебувають в готовності до подальших дій.

Важливі новини України - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, зранку командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив, що на Таврійському напрямку значно зросли втрати росіян - за минулу добу ЗСУ вдалося знешкодити понад 650 окупантів та 90 одиниць техніки, зокрема станцію радіоелектронної боротьби "Борисоглебск" та артилерійські системи 2С19 "Мста-С" і 2С5 "Гіацинт-С".

Він зазначив, що українські оборонці стійко тримають оборону на Авдіївському напрямку. Зокрема, безуспішними були спроби наступу росіян південно-східніше Новокалинового, Степового, Авдіївки, Сєверного, південніше Тоненького та Первомайського, Мар’їнки, Новомихайлівки, Старомайорського Донецької області та в районах Роботиного Запорізької області.

За даними Генштабу, впродовж минулої доби українським захисникам та захисницям вдалося ліквідувати загалом близько 1 тис. 130 російських військових та знищити майже 180 одиниць ворожої техніки та озброєння.

Відтак, загальні втрати ворога на 11 листопада 2023 року з початку повномасштабного вторгнення наразі становлять близько 310 тис. 650 військових та понад 43,2 тис. одиниць різноманітної техніки та озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: