У РФ виникла серйозна проблема з ракетами, поділився Олександр Коваленко / фото wikimedia.org

Зараз у РФ ракети виробляють в "авральному режимі", тому майже немає технічного контролю.

Вироблені ракети не перевіряють, у тому числі на помилки, через що їх якість погіршується, поділився військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в Telegram.

Експерт зазначив, що у ніч на неділю, 23 липня, супротивник застосував проти України (бив по Одеській області - Ред.) різні ракети - "Іскандер-М/К", "Калібр", "Онікс", Х-22, "при цьому, не секрет, наскільки крива точність у російських ракет".

Відео дня

"Наприклад, Х-22 може мати відхилення від цілі до 500-600 метрів... інші ракети, умовно "високоточні", не кращі. Адже навіть високоточні "Калібри" давали відхилення +/- 50 м. Зараз же, виробництво російських ракет проходить в авральному режимі і практично повністю виключений з процесу технічний контроль. Випущені ракети не перевіряються на роботу систем і помилки", - додав він.

Коваленко зазначив, що через це "якість ракет стала погіршуватися, у того ж "Калібру" відхилення вже +/- 100-150 м".

Війна в Україні - новини, які сьогодні варто знати

У ніч на 23 липня росіяни запустили по Одеській області 19 різних ракет, у тому числі чотири "Калібри", п'ять "Оніксів" три ракети Х-22. Українські захисники ліквідували дев'ять ворожих повітряних цілей. Всього з початку повномасштабного вторгнення РФ у небі над нашою країною знищили 1 298 крилатих ракет окупантів.

Військовий експерт, майор запасу Збройних сил України Олексій Гетьман на початку травня говорив, що у Росії залишилося близько 15% ракет від тієї кількості, яка була на початку повномасштабного вторгнення на українську землю. 

Вас також можуть зацікавити новини: