Кількість ракет у росіян зменшується / скріншот

У Росії залишилося близько 15% ракет від тої кількості, які були на початок повномасштабного вторгнення. Про це розповів військовий експерт, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в ефірі інформаційного телемарафону.

"Удари з повітря мають трохи інший вигляд. Раніше це були масовані атаки і вони випускали ледь не до 100 ракет "Калібрів", "Іскандерів", Х-555. Зараз кількість їхніх ракет зменшується. Там залишилося близько 15 відсотків ракет, які були на початок повномасштабного вторгнення і можливість виробляти таких ракет всіх видів - це приблизно 40 ракет на місяць", - сказав він.

Гетьман відмітив, що росіяни можуть атакувати прикордонні області на відстань не більше 200 кілометрів переробленими зенітними ракетами С-300 і різними видами плануючих бомб, які скидають із літаків.

Відео дня

"Перероблених ракет С-300 і цих авіабомб у них залишилося декілька тисяч. Вони можуть використовувати їх у прикордонних і прифронтових областях. Нам важко збивати плануючи бомби і ракети С-300, але ми можемо нищити місця, звідки вони запускаються", - продовжив Гетман.

Експерт додав, що росіяни за допомогою БПЛА намагаються перевірити щільність нашої протиракетної оборони. Точно невідомо скільки в росіян залишилося "Шахедів", але на його думку - декілька сотень.

Запаси ракет у Росії - новини

Як повідомляв УНІАН, за словами речника Повітряних сил Юрія Ігната, росіяни з вересня по лютий витратили понад 800 балістичних ракет, проте не досягли своєї мети. Він зазначив, що агресор використав фактично весь стратегічний запас. Також, за даними Генштабу, з лютого 2022 року Росія використала не менше 50% свого запасу зенітних ракет дальнього радіусу дії.

Юрій Ігант окремо зазначив, що російські війська вже не прив'язуються до визначних дат для здійснення ракетних обстрілів. Він додав, що до наступної осені Росія не зможе накопичити навіть третину ракетного потенціалу, який в неї був до масованих ракетних обстрілів України минулої осені і взимку.

У Генштабі також вважають, що в червні Росія збирається запустити серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, що дозволить окупантам восени активізувати ракетні удари по території України.

Вас також можуть зацікавити новини: