На Таврійському напрямку знищено понад дві сотні БПЛА різних типів  / фото 36 ОБрМП ім. Михайла Білинського

На Таврійському напрямку тривають активні наступальні та штурмові дії, знищено велику кількість окупантів та їх техніку. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" - бригадний генерал Олександр Тарнавський.

Він зазначає, що вчора було 36 атак, а сьогодні вже близько двадцяти.

"Знищено російський ЗРК "Бук-М2". Нейтралізовано або знищено 235 БпЛА різних типів", - повідомив Тарнавський.

Відео дня

Він також розповів, що після трьох діб затишшя, противник продовжив закидати авіабомбами - за добу завдав 37 авіаударів. "Майже всі – по Донеччині. Також сьогодні вночі, російські терористи випуститли ракети "С-300", по Мирнограду та Лисівці Покровського району", - повідомив Тарнавський. 

Він зазначив, що загальні втрати ворога склали 371 особу та 40 одиниць військової техніки, не враховуючи БпЛА, зокрема, 5 танків, 13 ББМ, 10 артсистем, 2 засоби ППО, 8 автомобілів та  одиницю спеціальної техніки.

Ситуація на фронті

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу ЗСУ, протягом 29 січня відбулося 70 бойових зіткнень.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Сили оборони протягом минулої доби відбили 16 атак окупантів в районах населених пунктів Новобахмутівка, Авдіївка та ще 8 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські воїни відбили 8 атак неподалік Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. 

Вас також можуть зацікавити новини: