Росіяни можуть зробити ще одну спробу захопити Київ / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт, офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін не виключає, що Росія може спробувати здійснити новий наступ на Київ.

Коментуючи останню заяву Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного про те, що РФ може готувати наступ за різними напрямками, у тому числі і на Київ, експерт зазначив, що в цьому немає нічого дивного, адже війна ще не скінчилася, передає 24 канал.

На думку Левіна, для наступу Росії необхідно зібрати кілька сотень тисяч окупантів. Маючи в розпорядженні 200 тисяч військових, РФ може спробувати підійти до Києва, додав експерт:

Відео дня

"Я сумніваюся, що можна захопити Київ такою кількістю солдатів, але можна здійснити спробу його оточення".

Коментуючи названі Залужному терміни подібного наступу – в кінець січня або березень – Левін зазначив:

"У масштабах такої великої війни кінець січня і березень – це велика різниця. За 1-2 місця різниці можна навчити екіпаж або отримати нові види озброєння і т.д.".

Новий наступ на Київ – про що попередив Залужний

За словами Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, РФ готує 200 тисяч військовослужбовців, щоб кинути їх на війну проти України, росіяни можуть зробити ще одну спробу захопити Київ.

"Російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки жахливі, що ці люди не будуть воювати. Вони будуть воювати. Цар каже їм йти воювати, і вони йдуть воювати. Я вивчав історію двох чеченських воєн – все було так само. Можливо, вони не так добре оснащені, але вони все одно представляють для нас проблему. За нашими оцінками, у них є резерв в 1,2-1,5 млн осіб. Росіяни готують близько 200 тис.нових солдатів. Я не сумніваюся, що вони знову підуть на Київ", – заявив він.