Росія планує затягнути війну в Україні та організувати новий наступ навесні 2023-го / фото ua.depositphotos.com

Радник Офісу президента Олексій Арестович упевнений, що у Росії не вистачить сил для нового масштабного наступу в Україні.

Свою думку з цього приводу він висловив у бесіді з російським юристом Марком Фейгіним.

За словами Арестовича, російській армії критично не вистачає живої сили.

"Команда у Москві про створення чотирьох армійських корпусів була дана у середині квітня. До серпня вони ледве-ледве створили один неполновесний, який повинен був налічувати 15 тисяч військових, а налічує менше 10-ти. Зрозуміло, як вони будуть мобілізуватися далі?... У полон почали потрапляти 55-60-річні "джентльмени" з російського боку... Вони не здатні створити один корпус, я дуже хочу подивитися, як вони будуть мобілізовуватися", – зазначив радник ОП.

Арестович додав, що на тлі санкцій і допомоги США Україні план Росії організувати новий наступ провалиться.  

"Їхній план передбачає затягування війни, важкі осінь і зима для України... Тим часом вони зберуться з силами, накопичать крилатих ракет і до весни, в кінці зими отримають можливість провести ще одну або дві операції... Все це легко приплескується 12-мільярдним пакетом військової допомоги від США", – зазначив він.

"Якщо раптом війна затягнеться, уявімо собі найжахливіший варіант, і вони знову ломануться у лютому-березні, їх зустрінуть вже по-справжньому. А ось (ще один наступ) на весну-літо... я дуже сумніваюся", – додав Арестович.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив, що Росія може залучити до бойових дій в Україні ще до 350 тисяч військовослужбовців.

Вас також можуть зацікавити новини: