Експерт оцінив можливості росіян піти у новий наступ / фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко поставив під сумнів можливості Росії організувати новий наступ на Україну.

"До Нового року російські війська практично повністю вичерпали ресурс своєї осінньої мобілізації, адже кожну одиницю, що втратила боєздатність, слід компенсувати. Виникає питання, коли ресурс "чмобілізації" піде у нуль? Судячи з прискорення показника втрат, до кінця лютого, початку березня вересневої біомаси в складі російських військ вже практично не буде. Тобто, за січень і лютий їм необхідно зібрати компенсацію цих перспективних втрат або мінімум 50 тисяч на місяць. І не тільки", - відзначив він.

За його словами, 50 тисяч - це компенсуючий показник, який витрачається за місяць, отже, повноцінною компенсацією повинен бути кількісний показник не менше 100 тисяч:

Відео дня

"І це тільки тієї частини, що у зоні бойових дій".

Як зазначив Коваленко, щоб Росія змогла реалізувати план затяжної війни, ця чисельність повинні бути у місячному вираженні значно більшою, а для нового масштабного наступу - і зовсім перевищувати 150-200 тисяч на місяць.

Новий наступ Росії - що повідомлялося

Нагадаємо, радник офісу президента Володимира Зеленського Олексій Арестович заявив, що найближчим часом росіяни можуть піти в наступ.

Як зазначив військовий експерт Сергій Грабський, нове широкомасштабний наступ Росії на сьогодні Неможливий. Війська РФ просто фізично не можуть сконцентрувати такі сили і засоби, які забезпечили б йому наступ на всіх фронтах, пояснив