Залишки бази росіян у Макіївці / фото Baza

Удар по базі російських загарбників у Макіївці став новим "рекордом" Збройних Сил України по знищенню ворога.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в ефірі телеканалу FREEДОМ. Також він назвав помилки російського командування, які могли призвести до таких великих втрат. 

"Зараз, коли мобілізованих відправляють у зону бойових дій, у них відбирають телефони, у них немає зв’язку. У них дійсно були деякі мобілізовані, які здійснювали дзвінки в новорічну ніч. Я не виключаю, що телефонами користувався офіцерський склад, для офіцерів не діють закони. Хоча вже не перший місяць війни, і всі добре розуміють, що мобільний зв’язок поруч із лінією зіткнення - це як бомба уповільненої дії", - сказав експерт.

Відео дня

Іншою помилкою, за його словами, стало купчасте розміщення особового складу та техніки.

"Розміщення особового складу разом із боєприпасами - це ще одна бомба уповільненої дії. Тому помилки були комбіновані. Російське командування різної ланки робило величезну кількість помилок протягом 2022 року і продовжує їх робити. Що каже про дуже низьку якість їх навичок", - додав Коваленко. 

За словами експерта, у 2022 році ЗСУ знищили рекордну кількість загарбників під час форсування армією РФ річки Сіверський Донець. Однак ударом по Макіївці у новорічну ніч вони перекрили цей рекорд.

"Коли вони намагалися форсувати цю маленьку річечку, менше ніж за 24 години втратили батальйонно-тактичну групу і понад 80 одиниць техніки", - відзначив він.

Удар по Макіївці

Як повідомляв УНІАН, у новорічну ніч ЗСУ вдарили по скупченню мобілізованих російських окупантів у Макіївці. Повідомлялося про знищення близько 400 окупантів та поранення ще близько 300.

За даними журналіста Романа Бочкали, в момент удару у будівлі знаходилися мобілізовані, спецназівці, артилеристи та зв'язківці. 

2 січня в Міністерстві оборони Російської Федерації заявили, що внаслідок удару загинули 63 військовослужбовці.

А пізніше назвали основною причиною удару "масове використання особовим складом всупереч забороні мобільних телефонів".

Вас також можуть зацікавити новини: