Триває російсько-українська війна / Скріншот

Широкомасштабний наступ Росії на сьогодні неможливий. Противник просто фізично не може сконцентрувати такі сили та засоби, які забезпечили б йому наступ на усіх фронтах, пояснив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі телемарафону.

Водночас він допустив, що такий шанс є у ЗСУ. У відповідь російські війська переходять до оборони на низці ділянок.

"Чи можливе проведення якихось наступів або контрнаступів на наших умовах на якихось окремих напрямках? Так. І ми вже сьогодні бачимо концентрацію тих сил і засобів, які накопичуються у Луганській області, бачимо постійні переміщення противника на півдні з метою створити, щонайменше на першому етапі, оборонні можливості, щоби зупинити наш наступ", - сказав він.

Відео дня

За словами Грабського, росіяни не покидають намірів розвивати наступальні дії і концентруються на двох напрямках.

"У перспективі (росіяни хочуть) створити передумови якихось наступальних операцій як на південному, так і східному напрямку", - пояснив експерт.

Наступ Росії взимку  що кажуть

Напередодні в інтерв'ю "The Economist" Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що "навіть не сумнівається, що росіяни підуть у новий наступ", уточнивши, що для цього РФ готує 200 тисяч резервістів.

Це узгоджується з думкою глави МЗС Дмитра Кулеби, який перед цим зазначив, що Кремль, попри військові поразки, все ще хоче окупувати всю Україну вже у січні-лютому.

Західні аналітики вважають "вкрай малоймовірним" захоплення Києва у разі повторного наступу росіян. В Інституті вивчення війни пояснюють, що російська армія сильно деградувала, а українці, навпаки, врахували усі нюанси попередньої кампанії.

Зараз багато експертів вже згодні, що участь Білорусі у війні на боці Путіна – це, найімовірніше, вже питання часу.

Вас також можуть зацікавити новини: