Жданов відповів на запитання про новий наступ РФ / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олег Жданов відповів на запитання, чи може Росія готувати 175 тисяч мобілізованих для нового наступу на Україну найближчими місяцями.

"Я не думаю, що наша розвідка сьогодні водить нас за ніс. Це ж підтверджують і західні джерела. Сховати 175-тисячну армію неможливо", - заявив він.

При цьому він припустив, що, можливо, десь за Уралом ще можна було б розмістити таку кількість військ, але все одно Україна про це дізналася б.

Відео дня

"Ми з вами всі бачили (2022 року) зосередження військ на кордоні, але тоді здоровий глузд підказував, що це божевільна витівка - такою малою кількістю військ заходити в таку велику країну... Але Путін пішов, сподіваючись на фактор раптовості, спираючись на авіацію і ракетні війська", - додав Жданов.

Наступ РФ - актуальний

Як оцінив військовий експерт Сергій Грабський, російські війська продовжуватимуть тиснути на фронті в такому самому інтенсивному режимі, як зараз, щонайменше до середини березня, а, можливо, і до кінця місяця, якщо в них вистачить ресурсів.

"Російське просування продовжуватиметься, тому що противник намагатиметься використати і досить сприятливі погодні умови, тому що ґрунт висихає досить швидко, і ситуацію з дефіцитом у нас у особовому складі і в боєприпасах", - сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: