Ще протягом місяця ворог наступатиме з нинішнбою інтенсивністю, вважає експерт/ фото facebook.com/ab3.army

Як мінімум до середини березня, а можливо до кінця місяця, якщо вистачить ресурсів, противник буде продовжувати тиснути на фронті в такому ж інтенсивному режимі як зараз. Про це сказав військовий експерт Сергій Грабський в ефірі телемарафону.

"Російське просування буде тривати, бо противник намагатиметься використати і досить сприятливі погодні умови, бо грунт висихає досить швидко, і ситуацію з дефіцитом у нас в особовому складі і в боєприпасах", - зазначив він.

При цьому наголосив, що тактичне просування можливе, але про якісь оперативні прориви на даний час не йдеться. "Як мінімум до середини березня, а можливо до кінця місяця, якщо у противника вистачить ресурсів, вони будуть продовжувати тиснути в такому ж масштабі. Але рівень втрат противника, який досягає часом 30%, виключає можливість здійснення проривів на оперативну глибину до 150 км", - наголосив Грабський.

Відео дня

Експерт оцінив ситуацію на різних напрямках фронту

Він зазначив, що  активність ворога на Куп’янському напрямку пов’язана з тим, що противник хоче захопити Куп’янськ, щоб здобути дуже серйозні додаткові логістичні можливості і відтіснити Сили оборони до річки Оскіл, щоб під прикриттям тих водосховищ, які там є, створювати передумови для подальшого розгортання і проведення наступальних дій на Харківську область.

За його словами, на Бахмутському напрямку противник намагається створити передумови для можливого тиску на нашу Слов’янську і Краматорську агломерації, тобто на індустріальні райони Донецької області, які знаходяться під контролем української армії.

Грабський зазначив, що ситуація в Авдіївці може розвиватися в залежності від того як противник буде просуватися або не проууватися далі – це або напрямок на захід, на Покровськ, або створення загрози з півдня в напрямку на Костянтинівку.

Експерт зазначає, що на Мар’їнському напрямку може бути просування противника до Курахового. "Там у ворога може бути дві задачі – захоплення Курахового як важливого  центру і об’єкту енергетичної інфрастури, а також створення "нависання" над Вугледаром і загрози для оточення наших військ там", - сказав Грабський.

За його словами, на південному фронті у противника тільки дві задачі – витіснити наші підрозділи з Роботинського виступу та з лівого берегу. "Поки що йому це не вдається, тому основна увага зосереджена на Східному фронті, де точаться інтенсивні бої", - додав він.

Окупанти зазнають величезних втрат на фронті

За інформацією командувача Сухопутних військ Збройних сил України, генерал-лейтенант Олександра Павлюка, упродовж лютого Сили оборони України знищили 28 тисяч 450 окупантів, а також 3 тисячі 854 одиниці озброєння та військової техніки противника.

Зокрема, за словами Павлюка, знищено 288 ворожих танків, 809 бойових броньованих машин, 878 артилерійських систем, 24 РСЗВ, 28 установок ППО, два кораблі, 939 одиниць автотехніки, 149 одиниць спецтехніки. Також нашими захисниками збито один гелікоптер, 13 літаків, а також 658 БпЛА та 65 ворожих ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: