Україна чекає на далекобійні ракети Taurus і ATACMS / колаж УНІАН, фото фото wikimedia.org, скріншот

Військовий експерт Олег Жданов не виключає, що американські ракети ATACMS більшої дальності передадуть Україні разом із першими західними винищувачами F-16.

"Ми ж чекаємо на ATACMS. Нам чомусь оперативно-тактичну ракету для HIMARS в осколково-фугасному спорядженні поки що не дають. І ця тема знову пішла зі сторінок преси, хоча для нас це животрепетна тема. Нам ця ракета вкрай потрібна. Касетну на 160 км нам дали, а ось фугасну на 300 - не дали, - заявив він. - Я сподіваюся, що ATACMS, найімовірніше, можуть прийти з F-16. Мабуть, так поки США відкладають цю тему".

Жданов припустив, що у зв'язку з цим і канцлер Німеччини Олаф Шольц не поспішає передавати Україні далекобійні ракети Taurus. Експерт нагадав, як він довго відмовлявся передавати Україні танки та погодився тільки після того, коли президент США Джо Байден схвалив поставку Abrams.

Відео дня

"Можливо, і з ракетами так само, - зазначив Жданов. - Подивимося, скільки ще Шольц вистоїть у протистоянні з усім світом".

Далекобійні ракети ATACMS і Taurus для України

Як писав УНІАН, 20 лютого NBC News із посиланням на двох американських чиновників повідомило, що Адміністрація президента США Джо Байдена працює над тим, щоб надати Україні нові потужніші балістичні ракети ATACMS великої дальності.

Днями уряд Великої Британії приватно закликав Німеччину передати Україні ракети дальнього радіусу дії Taurus,

Вас також можуть зацікавити новини: